Veel gestelde vragen

Hoe start ik de “hulp op afstand”?

Wij werken met de TeamViewer software om met je mee te kunnen kijken. Download en open het TeamViewer programma met de link hieronder en geef je “ID en wachtwoord” aan ons door.

Hulp op afstand downloaden

Lees meer

Handleidingen

Hier vind je allerlei handleidingen voor het gebruik van BeautyFile.

Lees meer

Instructie video’s

Hier vind je allerlei instructie video’s.

Lees meer

Vragen over de agenda

We hebben meerdere veelgestelde vragen met betrekking tot de agenda binnen BeautyFile zelf en de koppelingen met externe agenda’s.

Lees meer

Hoe declareer en rapporteer ik naar de podotherapeut?

BeautyFile kent diverse handige koppelingen met diverse portalen. Onderstaand is er per zorgportaal een gemakkelijke handleiding te downloaden die exact beschrijft hoe dit voor het betreffende zorgportaal vanuit BeautyFile te doen.

Lees meer

Hoe declareer ik naar een verzekeraar (via Vecozo)?

Meestal betalen je klanten de behandeling zelf. Maar een deel van hen kan de behandeling vergoed krijgen vanwege medische indicatie. Zoals bij diabetes, reuma en andere aandoeningen waar zelfzorg moeilijk is of zelfs niet gewenst. De behandelingen moeten in zo’n geval worden gedeclareerd bij een zorgverzekeraar, een zorggroep of een podotherapeut waarmee een contract bestaat. Daarnaast zijn er situaties waarin een instelling, bijvoorbeeld een verzorgingshuis, de pedicurezorg centraal regelt voor haar bewoners inclusief de verwerking van declaraties.
Daarom heeft BeautyFile de mogelijkheid om verzamelfacturen en E-facturen te maken. In dit artikel leggen we uit wat dit inhoudt en in welke situaties je het nodig hebt.

Lees meer

BeautyFile op een tablet?

Handig
Het mobiele gemak van een tablet is in sommige gevallen voor de pedicure erg aantrekkelijk. Als je ambulant werkt neem je liefst zo weinig mogelijk gewicht mee. Een tablet is dan meestal in het voordeel, hoewel mini-notebooks qua gewicht behoorlijk in de buurt komen. Een ander voordeel van een tablet is dat deze minder ruimte inneemt en dus gemakkelijker even ergens neergelegd kan worden. Dus dit kan ook aantrekkelijk zijn in de praktijkruimte. En last but not least, voor sommigen is het tablet gewoon de favoriete manier om met een computer bezig te zijn. BeautyFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Op een Windows tablet welke desktop applicaties kan draaien is BeautyFile dus direct te gebruiken. Als je een reeds beschikt over een tablet welke niet BeautyFile direct kan draaien dan is er nog een indirecte mogelijkheid om toch BeautyFile te bedienen vanaf de tablet.

Lees meer

BeautyFile met Apple MacOS gebruiken?

BeautyFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Er zijn echter twee methoden om op een Apple met MacOS toch Windows te installeren en gebruiken, namelijk via ‘BootCamp’ of via ‘Parallels’. Ook zou je gebruik kunnen gaan maken van een beveiligde werkplek.

Lees meer

Is het maken van reserve-kopieën van de gegevens noodzakelijk?

Ja, het is bijzonder belangrijk dat u regelmatig backups maakt van de gegevens die BeautyFile heeft opgeslagen. Hoewel PC-apparatuur en software steeds betrouwbaarder wordt, kan het toch voorkomen dat een harde schijf crasht en de informatie daarop verloren gaat. Gebruik daarom de backup-functie van BeautyFile (zie de handleiding). Sla de backups NIET op op de harde schijf van de PC zelf, maar op een USB-stick of een externe harde schijf.

Lees meer

Kan ik mijn boekhouder mee laten kijken in mijn administratie?

Er zijn twee mogelijkheden. Ten eerste kan uw boekhouder met behulp van Teamviewer (na uw toestemming) in uw computer kijken via een internetverbinding. Onze helpdesk gebruikt deze methode ook voor Hulp-op-afstand. U moet daarvoor via help>menu>info en support op de optie “Hulp op afstand” klikken. Dan geeft u toestemming, waarna er een scherm verschijnt met een id-nummer en een wachtwoord. Dat heeft uw boekhouder nodig om de Teamviewer verbinding te activeren.

De tweede mogelijkheid is dat u een boekhouder wachtwoord instelt. Zie menu>instellingen>opties>wachtwoorden. Uw boekhouder moet BeautyFile downloaden en installeren op zijn PC. U geeft uw backup (gemaakt na het instellen van het boekhouder wachtwoord) aan uw boekhouder. Hij kan uw backup importeren en dan inloggen met het boekhouder wachtwoord. Hierdoor kan hij alleen de administratie zien en geen patiëntgegevens.

Lees meer
Geen vragen gevonden

Reinald, medewerker helpdesk

Mijn functie is redelijk allround. Dit maakt het werk heel afwisselend. Het kan soms heel druk zijn, bijvoorbeeld als er een wijziging is bij de verzekeraars of qua wetgeving. Op dergelijke wijzigingen anticiperen we altijd met hulpvideo’s en/of extra documentatie.

Footfit bestaat uit een heel leuk team. Als de een iets niet weet, weet de ander het wel. We helpen elkaar altijd. Wij proberen altijd een passende oplossing te vinden voor elk probleem. Als er een probleem is willen we dat het is opgelost aan het eind van het gesprek. Bij ons dus geen ticket nummers of wachten om teruggebeld te worden.

Bel dus gerust even voor het antwoord op die ene vraag. Ook met een hele waslijst aan vragen kun je bij ons terecht, wij staan voor je klaar!

Heb je extra wensen?

Wij zijn continu bezig met het doorontwikkelen van BeautyFile en onze overige diensten en producten. Dat doen we bijvoorbeeld op basis van veranderingen in de wet en declaratie standaarden.

Maar ook onze gebruikers zijn hierin belangrijk, goede ideeën zijn dus altijd welkom. Dat betekent overigens niet dat we alles kunnen realiseren. We doen ons best om BeautyFile zo compleet mogelijk te maken. Meld je goede idee dus bij de helpdesk!