BeautyFile op een tablet?

Handig
Het mobiele gemak van een tablet is in sommige gevallen voor de pedicure erg aantrekkelijk. Als je ambulant werkt neem je liefst zo weinig mogelijk gewicht mee. Een tablet is dan meestal in het voordeel, hoewel mini-notebooks qua gewicht behoorlijk in de buurt komen. Een ander voordeel van een tablet is dat deze minder ruimte inneemt en dus gemakkelijker even ergens neergelegd kan worden. Dus dit kan ook aantrekkelijk zijn in de praktijkruimte. En last but not least, voor sommigen is het tablet gewoon de favoriete manier om met een computer bezig te zijn. BeautyFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Op een Windows tablet welke desktop applicaties kan draaien is BeautyFile dus direct te gebruiken. Als je een reeds beschikt over een tablet welke niet BeautyFile direct kan draaien dan is er nog een indirecte mogelijkheid om toch BeautyFile te bedienen vanaf de tablet.

Direct draaien op een Windows tablet
BeautyFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Dus niet op de iPad en en ook niet op Android tablets. Echter er bestaan ook Windows tablets die wel beschikken over de mogelijkheid om Windows desktop applicaties zoals BeautyFile te gebruiken. Maar let op: de oudere, goedkopere tablets met alleen Windows RT zijn niet geschikt. Tablets met Windows 10 S dienen te worden omgezet naar een reguliere Windows 10 versie, instructies hiervoor zijn te vinden op support.microsoft.com .

Andere tablets
Als je een reeds beschikt over een tablet welke niet BeautyFile direct kan draaien zoals een Android tablet, een iPad of een Windows-RT tablet dan is er nog een indirecte mogelijkheid om toch BeautyFile te bedienen vanaf de tablet. Stel je hebt BeautyFile al geïnstalleerd op een Windows desktop of laptop. Met behulp van een remote-desktop programma is het dan mogelijk om vanaf je tablet in te loggen op de BeautyFile PC. Vooropgesteld dat er via het thuisnetwerk of via Internet een verbinding mogelijk is. De tablet neemt als het ware de PC-besturing over. Het beeldscherm van de PC wordt op de tablet weergegeven en BeautyFile kan worden opgestart en gebruikt. Er zijn een grote hoeveelheid remote desktop programma’s voor iOS en Android beschikbaar, bijvoorbeeld: Teamviewer, Splashtop Remote Desktop, Wyse Pocketcloud Pro, Citrix GoToMyPC, PhoneMyPC en LogMeIn Ignition. Wij kunnen helaas geen support leveren op het gebruik van dergelijke remote-desktop apps, maar wilden wel wijzen op de mogelijkheid voor de wat handigere gebruiker.

Print