BeautyFile met Apple MacOS gebruiken?

BeautyFile is een Windows programma en kan dus niet draaien onder een ander besturingssysteem dan Windows. Er zijn echter twee methoden om op een Apple met MacOS toch Windows te installeren en gebruiken, namelijk via ‘BootCamp’ of via ‘Parallels’.

BootCamp
Bij het gebruik van ‘Bootcamp’ komt bij het starten van de computer de keuze om de computer óf in MacOS óf in Windows te starten. Voordelen van het gebruik van BootCamp zijn dat de computer niet twee besturingssystemen tegelijk hoeft te draaien en dus sneller werkt, dat BootCamp zelf niets extra kost en dat het minder verwarring geeft omdat er maar één besturings omgeving is.

Meer over het gebruik van BootCamp is te vinden op support.apple.com.

Parallels
Bij het gebruik van Parallels draait Windows tegelijk met MacOS in een zogenaamde ‘virtuele omgeving’. Voordeel is in dit geval dat de computer niet herstart hoeft te worden om een Windows programma te draaien. Wel zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Parallels en kan het soms tot wat verwarring leiden dat er twee gescheiden omgevingen zijn die slechts deels overlappen. Ook kan het wat extra snelheid kosten.

Meer informatie over het gebruik van Parallels is te vinden op Parallels.com

Beveiligde werkplek
We bieden ook een zogenaamde beveiligde werkplek aan, dat is een Windows omgeving waarop BeautyFile staat en die je kan benaderen vanaf je Mac (of vanaf je tablet of smartphone).

Advies en support
Voor advies en support van het gebruik van Windows op een Mac raden we aan een afspraak bij de Genius Bar van Apple te maken.

Print